2010. december 15., szerda

Magyarisztán, az E85 nagyhatalom

Igazán nem szeretnék senkit megsérteni, de most már sokadszor fogalmazódik meg bennem, hogy én bizony egy szép napon úúúgy pofánb@sznék egy jogászt egy péklapáttal.
Kis hazánk jogalkotói ugyanis szemlátomást valamiféle üveggömbben, esetleg traktorbelsőben élnek. Az is lehet, hogy a hosszú évek becsületes munkájával összeszkuporgatott vagyonkából vett jacht fedélzetéről kommunikálnak valamelyik melegebb tenger kellős közepéről, postagalamb, esetleg palackposta segítségével. Ezekkel is úgy, hogy ahogy az iromány útjára kelt, rögtön hajóznak a következő Valamisztán partjára nehogy egy-egy visszacsatolás eljuthasson hozzájuk az alkotott csodával kapcsolatban.

Ha nem így, van akkor mondja már el valaki, hogy lehet az, hogy a gyakorlati élettel összeegyeztethetetlen, értelmetlen, és leginkább fos törvények születnek?

A biztosíték kicsapója most konkrétan ez a cikk:
http://www.etanolblog.hu/2010/10/par-liter-benzin-bekessegert_6225.html
Olvassuk végig, érdemes. A cikkben igazolódnak az előző posztban leírtak, azaz, hogy hidegben jól jön egy kis benzin a tankba. Arra viszont álmomban sem gondoltam volna, hogy ez a jelenség bizony részben hungarikum. Merthogy bizony a gyártó tud erről a jelenségről. Mielőtt fakkoló levelek hada indulna útjára, szólok, hogy akármilyen furcsán is hangzik nem ők tehetnek róla, és nem is tehetnek ellene semmit. Tömören: törvények és hatóságok írják elő, hogy nem lehet az E85 előállítása során annyi benzint használni, amennyit kellene, helyette "egyéb" denaturáló anyag használata kötelező, valamiféle alkohol meg jövedéki meg rossebtudja milyen baromságokra hivatkozva.

És a cikk végén a megoldás: amit a gyártó nem tehet meg, tegyük meg mi. Töltsünk pár liter benzint a tankba, és eljő a kánaán. Ez mennyire elvetemült értelmetlen barom jogalkotóra vall úgy mégis?

Azt hiszem megyek a pékhez lapátért.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése